Rapper fikk Rotaryprisen

Dermed kan rapperen Cali – eller Eirik Fernando Edvardsen som han egentlig heter – gjøre seg klar til å møte gründere og næringslivsledere fra hele Europa på årets store JA Alumni Conference for unge ledere i Sverige.
Det er Ungt Entreprenørskap som står bak mesterskapet for ungdomsbedrifter fra Vestfold og Telemark. Rundt 800 elever med i alt ca 150 ungdomsbedrifter fylte Skien fritidspark med sine utstillinger, varer og oppfinnelser, og juryene hadde en stor jobb med å finne prisvinnerne. Så mange gode utstillinger og kreative ungdomsbedrifter var representert i Skien fritidspark at Eirik ikke trodde at han skulle kunne hente hjem en premie. Så han dro på sykebesøk til broren sin i stedet for å vente på premieutdelingen.

-Gleder meg enormt!
Desto større var gleden da han fikk beskjed om at han hadde vunnet Rotaryprisen til beste selger. -Han fremstår som troverdig, har meget gode kommunikasjonsevner, er engasjert, trygg og kreativ, konkluderte juryen etter å ha vært innom Eiriks stand. -Jeg skjønner ikke at det er sant, sa en fortumlet prisvinner da han vendte tilbake til fritidsparken. Men etter hvert strålte han, og sa: -Jeg kjenner at jeg bare gleder meg mer og mer til å treffe alle disse spennende menneskene i Sverige!

Fans i mange land
Eirik Fernando Edvardsen går siste året på medier og kommunikasjons-linjen ved Hjalmar Johansen vgs i Skien. Men det er egentlig bare så vidt han har tid til å gå på skolen. For musikken opptar mesteparten av tiden hans: Han er artist, DJ, konfransiér og musikklærer. Flere av sangene hans ligger på Spotify, og han får tilbakemeldinger fra de fleste europeiske land, fra Amerika og fra Asia.
Tekstene hans er meget personlige, og han er svært åpen om vanskelige ting i livet. – Jeg bruker musikken som en slags medisin, og håper den kan hjelpe andre som sliter, sier Eirik.
De fleste ungdomsbedriftene har fra fire til seks deltakere. Eirik startet sitt musikkprosjekt året før han startet ungdomsbedriften sin. Derfor ble det naturlig for ham å gjøre om hobbyen til en ungdomsbedrift der han skal innom alle faser i arbeidet med å starte – og avvikle – en bedrift.

Oppmuntring til de som vil skape noe!
Det er de ti rotaryklubbene i Telemark, og rotarydistriktet som omfatter Vestfold, Telemark og Agder som står bak Rotaryprisen. Den går til beste selger i ungdomsbedriftene fra Telemark. – Det er så meningsfylt å oppmuntre unge mennesker som vil skape noe, sa Ingrid Grandum Berget fra Rotary da hun delte ut prisen. Hun fortalte de rundt 800 i salen at Rotary har en rekke tilbud til unge mennesker – blant annet lederopplæring og mange ulike utvekslingsprogrammer og fredstudier.-Morsomt å kunne oppmuntre ungdom som vil skape noe, sa Ingrid Grandum Berget da hun overrakte Rotaryprisen til rapperen Eirik Fernando Edvardsen.


 
GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR APRIL

1. april 2020

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR APRIL

Vedlagt ligger Guvernørens månedsbrev for April. Jeg håper dere distribuerer eller formidler dette videre i den enkelte klubb. Trykk her for å lese mer.

Corona virus

28. mars 2020

Corona virus

Rotary gjør endringer i grant systemet.

En liten oppmuntring

23. mars 2020

En liten oppmuntring

En liten oppmuntring:
Distriktsguvernøren videresender og publiserer dette ukebrevet fra president Øystein i Skien, og lar hans ord også være mine. Jeg registrer at det nå er en hel uke siden vi ba klubbene innstille all møtevirksomhet til over påske.

Ungdomsutveksling og Corona-pandemien

16. mars 2020

Ungdomsutveksling og Corona-pandemien

Ungdomsutveksling og Corona-pandemien.:
Det arbeides intenst og kontinuerlig med å avklare alle de spørsmål som dukker opp i disse tider vedrørende vår ungdomsutveksling. Trykk for å lese mer.

PETS videohilsen fra DGE Berit Reppesgård

14. mars 2020

PETS videohilsen fra DGE Berit Reppesgård

Denne helga skulle PETS 2020-21 vært arrangert i Fevik, men er naturligvis avlyst p.g.a dugnadstiltakene for å bekjempe Covid-19 koronaviruset.

Orientering til alle Rotaryklubber i D2290

13. mars 2020

Orientering til alle Rotaryklubber i D2290

Distriktsrådet i D2290 er også bekymret over den utviklingen som skjer
her i landet. DG har i samråd med DGE og DGN blitt enige om å sende
ut denne anbefaling til alle klubber i vårt distrikt.

Rapper fikk Rotaryprisen

11. mars 2020

Rapper fikk Rotaryprisen

På fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Telemark tok en rapper fra Skien innersvingen på alle konkurrenter, og hovet inn en av de gjeveste prisene, Rotaryprisen.

Minneord

11. mars 2020

Minneord

Tidligere distriktsguvernør Leiv Reidar Grytten døde 25. februar, 94 år
gammel. Han var guvernør i vårt distrikt i 1993-94.

GLOBAL GRANT PROSJEK I SITEKI (ESWATINI) - STATUSRAPPORT PR 04.03.2020

11. mars 2020

GLOBAL GRANT PROSJEK I SITEKI (ESWATINI) - STATUSRAPPORT PR 04.03.2020

Stor glede over vellykket Global Grant. Vi ser at det nytter, sier PDG Sigurd ARbo Høeg og Rolf Døvle.

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...

CICO kurs - Sandefjord
24. sep. 2020, 18.00 - 21.00

Hotel Kong Carl, Torggt 9, Sandefjord

CICO kurs - Kristiansand
1. okt. 2020, 18.00 - 21.00

Fylkeshuset, Tordenskjolds gate 65

Les mer