Ny Rotary-reise for Nora

Nora fikk et nært forhold til Rotary, og smaken på språk og internasjonale relasjoner da hun var utvekslingsstudent i Argentina i 2016 – 2017. (se http://d2290.rotary.no/no/nyhetsdetaljer/116)  Nå reiser hun som eneste norske med Rotarys Georgia-stipend til USA.  

Siden 1946 har rotarianere i Georgia invitert utenlandsk ungdom til å studere et år ved college og universitet i staten. Programmet er et ledd i Rotarys arbeid for internasjonal forståelse, samhold og fred. Kommende skoleår har 47 studenter fra 14 land fått Rotary-stipend for å studere ved ett av i alt 43 utdanningssteder i staten. Siden 1946 har over 3600 utenlandske studenter – hvorav 310 norske – fullført et studieår med Rotary-støtte i Georgia. (se også https://www.youtube.com/watch?v=0fmBDKKs8os )

Rotary vertskap
Et "scholarship" dekker alle skolekostnader for ett år, herunder studieutgifter, bøker, samt studentbolig og mat på studiestedet. Kandidatene dekker selv reise frem og tilbake til USA, lommepenger og forsikringer. 

I Argentina fikk Nora nær kontakt med Rotary. Det får hun også i USA. Der velger Rotary en vertsfamilie for henne, selv om hun skal bo på «campus». I tillegg vil hun ha en eller flere vertsklubber, og hun vil bli invitert til ulike Rotary-sammenkomster og studentsamlinger.

Lære å forstå andre
Nora er en målbevisst ung dame, og velger fag som hun kan bruke videre i karrieren. Hun vil perfeksjonere sine kunnskaper i engelsk og spansk, lære mer om internasjonale relasjoner, om amerikansk tenke- og væremåte, og hun vil gjøre seg kjent med mandarin og kinesisk kultur.

-Det er ikke nok å kjenne språkene når du skal omgås folk fra andre kulturer. Du må også forstå måten de tenker og handler på, sier Nora. Med et år i USA, et i Argentina og begynnende kunnskap om kinesernes språk og kultur legger hun et godt grunnlag for en internasjonal karriere. Men det vil nok alltid være godt å komme hjem igjen til Telemark, og støttespillerne i Bø Rotaryklubb.  Nora kommer til å skrive blogg under Georgia-oppholdet. Den finner du her: https://nouw.com/ostenforsol/ 

På bildene ser du Nora sammen med medlemmer av vertsfamilien under oppholdet i Argentina – og da de besøkte henne hjemme i Bø i sommer.
 
To bautaer er borte

7. desember 2018

To bautaer er borte

På noen få dager har vi mistet vi to av våre markante rotarianere i D2290 – de tidligere distriktsguvernørene Torstein Bryn og Christian Offenberg.

November - Rotary Foundation Month

16. november 2018

November - Rotary Foundation Month

Rotaryfondet, TRF - The Rotary foundation, er OUR Rotary Foundation, ditt og mitteget fond. Målet er å skape internasjonal fred og forståelse -EnablingRotarians to advance world understanding, goodwill, and peace.

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR NOVEMBER 2018

16. november 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR NOVEMBER 2018

Guvernør Gaute Melhus Johannessen har skrevet sitt månedsbrev for november 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR OKTOBER 2018

30. oktober 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR OKTOBER 2018

Guvernør Gaute Melhus Johannessen har skrevet sitt månedsbrev for oktober 2018

POLIODAGEN

23. oktober 2018

POLIODAGEN

24 oktober er verdens poliodag og er en fin anledning til å lære mer om polio og arbeidet med å utrydde sykdommen.

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR SEPTEMBER 2018

25. september 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR SEPTEMBER 2018

Guvernør Gaute Melhus Johannessen har skrevet sitt månedsbrev for september 2018

Ble inspirert i Lyngdal

10. september 2018

Ble inspirert i Lyngdal

Årets distriktskonferanse i Lyngdal ble en minneverdig begivenhet med nærmere 200 deltakere fra 41 av de 44 klubbene i rotarydistriktet vårt.

Det beste året i mitt liv!

10. september 2018

Det beste året i mitt liv!

-Tiden som utvekslingsstudent med Rotary har vært det fineste året i livet mitt! En etter en stod ungdommene fram og takket på distriktskonferansen i Lyngdal.

En fantastisk dag.

1. september 2018

En fantastisk dag.

Distriktskonferansen i Lyngdal har gått fra det det ene høydepunkt til det andre.

Guvernør med ambisjoner

13. august 2018

Guvernør med ambisjoner

Den nye guvernøren i vårt rotarydistrikt, Gaute Melhus Johannessen, har satt seg solide mål for det rotaryåret vi nettopp har startet på. Hør selv hvilke utfordringer han vil gi de 44 klubbene i D 2290

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...

Presidentsamling - Fevik
11. jan. 2019, 00.00

11. - 12. januar. Strand hotel, Fevik.

Ledersamling - Tønsberg
8. feb. 2019, 00.00

8. - 9. februar. Tønsberg vandrehjem.

PETS - Arendal
8. mar. 2019, 00.00

8. - 9. mars. Clarion Hotel Tyholmen, Arendal

Les mer