Våre ambassadører

Nylig var over 70 ungdommer, foreldre og rotarianere samlet i Langesund til ”Ambassadørkurs”. Der ble de bedre kjent med Rotary og utvekslingsprogrammet.  Og for de som skal ut og deres foreldre var det ekstra spennende og nyttig å treffe de utenlandske ungdommene som er her nå, og de norske ungdommene som er kommet hjem etter et utvekslingsår.

Nyttig og inspirerende
-Dette er en flott gjeng med ungdommelige ambassadører som både skaper vennskapsbånd over landegrensene, og er strålende ambassadører for Rotary! Det sier Tone Kolbenstvedt, som er ansvarlig for ungdomsutvekslingen i Rotarydistrikt 2290. I alt reiser 40 norske ungdommer på utveksling gjennom Rotary kommende skoleår. 15 av dem kommer fra vårt distrikt.

-Skal ungdommene få det minnerike året som de drømmer om, og skal foreldrene føle seg trygge for 17 – 18-åringene sine, så er det viktig å vite hva de går til, sier Tone Kolbenstvedt. Og etter responsen å dømme traff Tone og hennes medhjelper Astrid Sjølshagen innertier med arrangementet.

-Bedre enn forventet
-Dette var bedre enn forventet, og jeg gleder meg ekstra til oppholdet i Mexico etter å ha møtt ungdom derfra – og de andre studentene som har vært ute! Det sier Erik Standal som blir sendt ut fra Sandefjord Rotary Klubb. Mor Anne Karin har vært litt skeptisk til at han skal til et land med så mye kriminalitet. Men etter å ha vært her er jeg  roligere, sier hun, og hun er trygg på at han kommer i gode hender med Rotary som vertskap.

Kommende skoleår skal D 2290 ha utveskling med Sveits, Tysland, Frankrike, USA, Canada, Mexico, Argentina, Australia og Brasil.På bildet er hele ambassadør-flokken samlet, både de norske ungdommene som har vært ute, de utenlandske som er våre gjester i år – og de 15 som skal oppleve neste skoleår i et fremmed land.


 
Guvernør med ambisjoner

13. august 2018

Guvernør med ambisjoner

Den nye guvernøren i vårt rotarydistrikt, Gaute Melhus Johannessen, har satt seg solide mål for det rotaryåret vi nettopp har startet på. Hør selv hvilke utfordringer han vil gi de 44 klubbene i D 2290

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR JULI - AUGUST 2018

7. august 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR JULI - AUGUST 2018

Guvernør Gaute Melhus Johannessen har skrevet sitt månedsbrev for juli - august 2018

Ny Rotary-reise for Nora

7. august 2018

Ny Rotary-reise for Nora

-Dette blir utrolig kult, sier Nora Staurheim. Neste skoleår skal den tidligere utvekslingsstudenten fra Bø til Georgia i USA med rotarystipend.

RAPPORT FRA ROTARY CONVENTION I TORONTO

9. juli 2018

RAPPORT FRA ROTARY CONVENTION I TORONTO

For 109. gang møtes rotaryanere til Convention, denne gangen i Toronto, og det store antall deltakere merkes i bybildet. Convention kan følges på www.rotary.org eller Rotarys Facebookprofil. Her streames innlegg, presentasjoner og foto legges ut. Les mer

Vennskapsbåndene holder

24. juni 2018

Vennskapsbåndene holder

-Det er en berikelse å møte rotaryvenner! Derfor er vi her, sa Jan M. Wesenberg da han traff mangeårige rotaryvenner på guvernørskiftet.

Sommermøter Larvik-Stavern

24. juni 2018

Sommermøter Larvik-Stavern

Stavern og Larviksklubbene har felles sommermøter på Kroa i Bøkeskogen. Møtene starter kl 08.30, og du kan få frokost fra kl 08.00. Den koster kr 100.
Spennende program og hyggelig møte med rotarianere fra området.

Gaute har overtatt

18. juni 2018

Gaute har overtatt

-I deg, Gaute, får vi kommende rotaryår en meget erfaren rotarianer som guvernør, sa Erik Gran da han hengte kjedet på Gaute Melhus Johannessen.

Velkommen til Rotarymøter i Tønsberg i juli

13. juni 2018

Velkommen til Rotarymøter i Tønsberg i juli

Dette er en fin anledning til å bli kjent med rotarianere i Norges eldste by.

Walk and Run

13. juni 2018

Walk and Run

"Walk and Run", Notodden 2018. Samarbeid gir resultater! Serviceklubbene på Notodden er eksempel til etterfølgelse, og deres engasjement gir liv og håp til brannskadde barn i Etiopia. les hva Svein Aanestad forteller...

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR JUNI 2018

8. juni 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR JUNI 2018

Guvernør Erik Gran har skrevet sitt månedsbrev for juni 2018

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer