Rotaryprisen til ungt salgstalent i Telemark

Det er de 11 rotaryklubbene i Telemark som sammen med D 2290 har satt opp Rotaryprisen til beste selger. Prisen gir henne reise og en ukes opphold på en internasjonal samling for unge ledere, ”Next Genration Leaders”, i Canada. 

Juryens begrunnelse
Juryen begrunnet sitt valg av Elisabeth Tørre Særsland til Rotaryprisen slik: ”Hun er veldig profesjonell i sin fremtrenen, har god produktkunnskap og gode salgsargumenter. Hun virker troverdig, var veldig høflig og rolig – og med glimt i øyet har hun det lille ekstra som gjorde at det ble henne en enstemmig jury valgte.”

Elisabeth går andre året på privatskolen Kvitsund Gymnas i Kviteseid i Telemark, og sammen med medelevene Marthe Aunevik, Daniel Myrene og Kristian Sletner har hun etablert og drevet ungdomsbedriften Sjøsnacks UB dette skoleåret. Produktet de har laget er snacks av marinert og frityrstekt sukkertare, og tareflakene er allerede lansert over store deler av landet. Sukkertaren får de frossen fra Vestlandet, men tilberedelsen står de for selv på skolens kjøkken. Foreløpig selges sjøsnacksen fra Kviteseid via internett, men ungdommene har også planer om å få den inn som snacks i en del restauranter.

Skal til NM
Den jobben elevene fra Kvitsund har gjort med etablering og drift av selskapet sitt gjorde også at ungdomsbedriften halte i land prisen for ”Beste ungdomsbedrift” . Det gjør at Sjøsnacks UB også skal delta i norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter på Lillestrøm mot slutten av april. Prisen for ”Beste ungdomsbedrift” i fylkesmesterskapet halte Kvitsund-elevene i land blant et femtitalls ungdomsbedrifter i Telemark.  Som om dette ikke var nok; Sjøsnacks UB vant også prisene for ”Beste IA-bedrift”, de vant ”Bærekraftprisen” og ”Salgs- og serviceprisen”.  – Det at vi bor på internat, og kjenner hverandre så godt, tror jeg bidrar til at vi jobber godt sammen, og kanskje kan bruke mer tid på felles prosjekter, sier Elisabeth.

Fredsarbeid i praksis
Med Rotarys yrkestilknytning, og fokus på ungdoms- og fredsarbeid føler vi det som meget meningsfylt å bidra på denne måten, sier assisterende guvernør i Telemark, Per Simon Mustvedt. I tillegg til de 15 000 kronene som klubbene og distriktet bidrar med stiller Rotary med mentorer og dommere på flere skoler og i konkurranser der unge innovatører skaffer seg erfaring med næringslivet.En symbolsk ”Takk for Rotaryprisen” i form av sukkertare-snacks  fra Elisabeth Tørre Særsland til guvernør Erik Gran.


 
GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR SEPTEMBER 2018

25. september 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR SEPTEMBER 2018

Guvernør Gaute Melhus Johannessen har skrevet sitt månedsbrev for september 2018

Ble inspirert i Lyngdal

10. september 2018

Ble inspirert i Lyngdal

Årets distriktskonferanse i Lyngdal ble en minneverdig begivenhet med nærmere 200 deltakere fra 41 av de 44 klubbene i rotarydistriktet vårt.

Det beste året i mitt liv!

10. september 2018

Det beste året i mitt liv!

-Tiden som utvekslingsstudent med Rotary har vært det fineste året i livet mitt! En etter en stod ungdommene fram og takket på distriktskonferansen i Lyngdal.

En fantastisk dag.

1. september 2018

En fantastisk dag.

Distriktskonferansen i Lyngdal har gått fra det det ene høydepunkt til det andre.

Guvernør med ambisjoner

13. august 2018

Guvernør med ambisjoner

Den nye guvernøren i vårt rotarydistrikt, Gaute Melhus Johannessen, har satt seg solide mål for det rotaryåret vi nettopp har startet på. Hør selv hvilke utfordringer han vil gi de 44 klubbene i D 2290

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR JULI - AUGUST 2018

7. august 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR JULI - AUGUST 2018

Guvernør Gaute Melhus Johannessen har skrevet sitt månedsbrev for juli - august 2018

Ny Rotary-reise for Nora

7. august 2018

Ny Rotary-reise for Nora

-Dette blir utrolig kult, sier Nora Staurheim. Neste skoleår skal den tidligere utvekslingsstudenten fra Bø til Georgia i USA med rotarystipend.

RAPPORT FRA ROTARY CONVENTION I TORONTO

9. juli 2018

RAPPORT FRA ROTARY CONVENTION I TORONTO

For 109. gang møtes rotaryanere til Convention, denne gangen i Toronto, og det store antall deltakere merkes i bybildet. Convention kan følges på www.rotary.org eller Rotarys Facebookprofil. Her streames innlegg, presentasjoner og foto legges ut. Les mer

Vennskapsbåndene holder

24. juni 2018

Vennskapsbåndene holder

-Det er en berikelse å møte rotaryvenner! Derfor er vi her, sa Jan M. Wesenberg da han traff mangeårige rotaryvenner på guvernørskiftet.

Sommermøter Larvik-Stavern

24. juni 2018

Sommermøter Larvik-Stavern

Stavern og Larviksklubbene har felles sommermøter på Kroa i Bøkeskogen. Møtene starter kl 08.30, og du kan få frokost fra kl 08.00. Den koster kr 100.
Spennende program og hyggelig møte med rotarianere fra området.

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer