Best i landet – men vil videre

Ved inngangen til forrige rotaryår var det 1926 rotarymedlemmer i Agder-fylkene, Telemark og Vestfold. Ved utgangen var det 1920. Det er bra sammenlignet med andre distrikter, og bekrefter at vi over flere år har hatt en stabil medlemsmasse. -Men det er viktig å være på konstant søken etter yngre medlemmer, sa Laila Lerum (bildet) da over 220 rotarianere var samlet til distriktskonferanse i Tønsberg..

Ønsker flere yrkesaktive
I gjennomsnitt er rotarianerne i D 2290 rundt 60 år, og svært mange er alt ferdige med yrkeslivet. Det er en utfordring i en organisasjon hvor vi fokuserer på å ha flest mulig yrker representert for å kunne benytte dette kompetanse-mangfoldet til å gjøre godt i verden, sier hun.

11 nye i Porsgrunn
I året som gikk kom Telemark best ut i medlemsstatistikken. Alle klubbene unngikk vesentlig nedgang i medlemsmassen. Spesielt utmerker Porsgrunn Rotary Klubb seg. Den økte gjennom målrettet innsats antall medlemmer med 11 – og er nå fylkets største klubb med 62 medlemmer.
I Vestfold kan Stokke plusse på netto sju medlemmer, og Sandefjord tre. Men det er også et par klubber som mister flere medlemmer, og det bekymrer.

Utfordringer på Sørlandet
Størst bekymring vekker utviklingen i fem av sørlandsklubbene, der medlemstallet er sunket med fra tre til seks medlemmer i hver av klubbene. -Det er en alvorlig utvikling som klubbene må ta alvorlig. Men også assisterende guvernører og vi som jobber i distriktsorganisasjonen vil gjerne bistå klubbene med å gjøre dem mer attraktive igjen, sier Laila Lerum.  

Sterkere klubber
-Medlemsutviklingen vil alltid være summen av den enkeltes klubb omdømme og aktivitet i nærmiljøet. Vi har fremdeles en utfordring i å bygge sterkere klubber med et inkluderende klubbmiljø som trekker til seg nye medlemmer og ny kompetanse! Men vi skal glede oss over årets positive resultat. sier Laila Lerum.

Og Rotary har målet for kommende år klart: I arbeidet framover vil vi profilere Rotary mer når det gjelder fredsarbeid og ungdomsutveksling. I år er mottoet « Rotary making a difference». La oss ivre mere for å få flere medlemmer til glede og nytte for Rotarys idealer,  prosjekter - og en selv: samle ledere – utveksle idéer  - gjøre innsats!!  

 
RAPPORT FRA ROTARY CONVENTION I TORONTO

9. juli 2018

RAPPORT FRA ROTARY CONVENTION I TORONTO

For 109. gang møtes rotaryanere til Convention, denne gangen i Toronto, og det store antall deltakere merkes i bybildet. Convention kan følges på www.rotary.org eller Rotarys Facebookprofil. Her streames innlegg, presentasjoner og foto legges ut. Les mer

Vennskapsbåndene holder

24. juni 2018

Vennskapsbåndene holder

-Det er en berikelse å møte rotaryvenner! Derfor er vi her, sa Jan M. Wesenberg da han traff mangeårige rotaryvenner på guvernørskiftet.

Sommermøter Larvik-Stavern

24. juni 2018

Sommermøter Larvik-Stavern

Stavern og Larviksklubbene har felles sommermøter på Kroa i Bøkeskogen. Møtene starter kl 08.30, og du kan få frokost fra kl 08.00. Den koster kr 100.
Spennende program og hyggelig møte med rotarianere fra området.

Gaute har overtatt

18. juni 2018

Gaute har overtatt

-I deg, Gaute, får vi kommende rotaryår en meget erfaren rotarianer som guvernør, sa Erik Gran da han hengte kjedet på Gaute Melhus Johannessen.

Velkommen til Rotarymøter i Tønsberg i juli

13. juni 2018

Velkommen til Rotarymøter i Tønsberg i juli

Dette er en fin anledning til å bli kjent med rotarianere i Norges eldste by.

Walk and Run

13. juni 2018

Walk and Run

"Walk and Run", Notodden 2018. Samarbeid gir resultater! Serviceklubbene på Notodden er eksempel til etterfølgelse, og deres engasjement gir liv og håp til brannskadde barn i Etiopia. les hva Svein Aanestad forteller...

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR JUNI 2018

8. juni 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR JUNI 2018

Guvernør Erik Gran har skrevet sitt månedsbrev for juni 2018

PEOPLE OF ACTION - FLOTTE AKTIVITETER HOS LANGESUND RK

15. mai 2018

PEOPLE OF ACTION - FLOTTE AKTIVITETER HOS LANGESUND RK

Langesund Rotaryklubb er ikke av de største, men når vi ser på aktivitetsnivået så er det absolutt PEOPLE OF ACTION.

Påmelding til distriktskonferansen 2018

9. mai 2018

Påmelding til distriktskonferansen 2018

Lyngdal, 31. august - 2. september
Sted: Rosfjord Strandhotell
Påmeldingsfrist: 15. juni 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR MAI 2018

4. mai 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR MAI 2018

Guvernør Erik Gran har skrevet sitt månedsbrev for mai 2018

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer