Best i landet – men vil videre

Ved inngangen til forrige rotaryår var det 1926 rotarymedlemmer i Agder-fylkene, Telemark og Vestfold. Ved utgangen var det 1920. Det er bra sammenlignet med andre distrikter, og bekrefter at vi over flere år har hatt en stabil medlemsmasse. -Men det er viktig å være på konstant søken etter yngre medlemmer, sa Laila Lerum (bildet) da over 220 rotarianere var samlet til distriktskonferanse i Tønsberg..

Ønsker flere yrkesaktive
I gjennomsnitt er rotarianerne i D 2290 rundt 60 år, og svært mange er alt ferdige med yrkeslivet. Det er en utfordring i en organisasjon hvor vi fokuserer på å ha flest mulig yrker representert for å kunne benytte dette kompetanse-mangfoldet til å gjøre godt i verden, sier hun.

11 nye i Porsgrunn
I året som gikk kom Telemark best ut i medlemsstatistikken. Alle klubbene unngikk vesentlig nedgang i medlemsmassen. Spesielt utmerker Porsgrunn Rotary Klubb seg. Den økte gjennom målrettet innsats antall medlemmer med 11 – og er nå fylkets største klubb med 62 medlemmer.
I Vestfold kan Stokke plusse på netto sju medlemmer, og Sandefjord tre. Men det er også et par klubber som mister flere medlemmer, og det bekymrer.

Utfordringer på Sørlandet
Størst bekymring vekker utviklingen i fem av sørlandsklubbene, der medlemstallet er sunket med fra tre til seks medlemmer i hver av klubbene. -Det er en alvorlig utvikling som klubbene må ta alvorlig. Men også assisterende guvernører og vi som jobber i distriktsorganisasjonen vil gjerne bistå klubbene med å gjøre dem mer attraktive igjen, sier Laila Lerum.  

Sterkere klubber
-Medlemsutviklingen vil alltid være summen av den enkeltes klubb omdømme og aktivitet i nærmiljøet. Vi har fremdeles en utfordring i å bygge sterkere klubber med et inkluderende klubbmiljø som trekker til seg nye medlemmer og ny kompetanse! Men vi skal glede oss over årets positive resultat. sier Laila Lerum.

Og Rotary har målet for kommende år klart: I arbeidet framover vil vi profilere Rotary mer når det gjelder fredsarbeid og ungdomsutveksling. I år er mottoet « Rotary making a difference». La oss ivre mere for å få flere medlemmer til glede og nytte for Rotarys idealer,  prosjekter - og en selv: samle ledere – utveksle idéer  - gjøre innsats!!  

 
Ledig verv som webredaktør i Norfo

14. desember 2017

Ledig verv som webredaktør i Norfo

Vervet som webredaktør i Norsk Rotaryforum (Norfo) er ledig med snarlig tiltredelse.

Distriktets samarbeid med Litauen formaliseres

7. desember 2017

Distriktets samarbeid med Litauen formaliseres

I forbindelse med juleturen som ble arrangert av Litauenkomiteen ble det undertegnet en samarbeidsavtale for etablering av felleskomiteer mellom Litauen og Norge.

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR DESEMBER 2017

7. desember 2017

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR DESEMBER 2017

Guvernør Erik Gran har skrevet sitt månedsbrev for desember 2017

Hvordan lykkes med Global Grant?

28. november 2017

Hvordan lykkes med Global Grant?

Rotarianere som er opptatt av de mulighetene Rotaryfondet (TRF) gir møtes på Gardermoen 2. desember. Og det er plass til flere, sier RRFC Bjørn Aas.

Reisepenger til ungdom

24. november 2017

Reisepenger til ungdom

Ungdom som vil delta på fredskapende samlinger rundt om i verden kan søke om reisepenger fra Rotary. Søknadsfristen er 10. februar.

Hjelp til 1400 Litauen-familier

9. november 2017

Hjelp til 1400 Litauen-familier

Rotsrydistriktets mangeårige hjelpeaksjon til nødstedte i Litauen fikk nylig hele forsiden og et par sider inne i lørdagsutgaven til Telemarksavisa. Avisen dekker hele Telemark, og har daglig over 70 000 lesere.

BERIT REPPESGÅRD BLIR GUVERNØR FOR ROTARYÅRET 2020-21

6. november 2017

BERIT REPPESGÅRD BLIR GUVERNØR FOR ROTARYÅRET 2020-21

Berit Reppesgård som i dag er Assisterende Guvernør for Vestfold 1, er nå formelt utnevnt til DGND (=District Governor Nominee Designate) og observatør i Distriktsrådet frem til 1. juli hvor hun deretter blir DGN.

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR NOVEMBER 2017

3. november 2017

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR NOVEMBER 2017

Guvernør Erik Gran har skrevet sitt månedsbrev for november 2017

Det umulige mulig!

24. oktober 2017

Det umulige mulig!

Ingen trodde det var mulig da Rotary i 1980 satte seg som mål å utrydde polio gjennom verdens største vaksinasjonsprogram. Nå er målet nesten nådd!

DISTRICT GRANT

8. oktober 2017

DISTRICT GRANT

Søknadsfrist for district grant er 1. november. Søknads- og rapporteringsskjema finner du her...

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...

Presidentsamling - Arendal
12. jan. 2018, 00.00

Tidsrom: 12. - 13. januar. Sted: Tyholmen hotel, ...

Les mer