Best i landet – men vil videre

Ved inngangen til forrige rotaryår var det 1926 rotarymedlemmer i Agder-fylkene, Telemark og Vestfold. Ved utgangen var det 1920. Det er bra sammenlignet med andre distrikter, og bekrefter at vi over flere år har hatt en stabil medlemsmasse. -Men det er viktig å være på konstant søken etter yngre medlemmer, sa Laila Lerum (bildet) da over 220 rotarianere var samlet til distriktskonferanse i Tønsberg..

Ønsker flere yrkesaktive
I gjennomsnitt er rotarianerne i D 2290 rundt 60 år, og svært mange er alt ferdige med yrkeslivet. Det er en utfordring i en organisasjon hvor vi fokuserer på å ha flest mulig yrker representert for å kunne benytte dette kompetanse-mangfoldet til å gjøre godt i verden, sier hun.

11 nye i Porsgrunn
I året som gikk kom Telemark best ut i medlemsstatistikken. Alle klubbene unngikk vesentlig nedgang i medlemsmassen. Spesielt utmerker Porsgrunn Rotary Klubb seg. Den økte gjennom målrettet innsats antall medlemmer med 11 – og er nå fylkets største klubb med 62 medlemmer.
I Vestfold kan Stokke plusse på netto sju medlemmer, og Sandefjord tre. Men det er også et par klubber som mister flere medlemmer, og det bekymrer.

Utfordringer på Sørlandet
Størst bekymring vekker utviklingen i fem av sørlandsklubbene, der medlemstallet er sunket med fra tre til seks medlemmer i hver av klubbene. -Det er en alvorlig utvikling som klubbene må ta alvorlig. Men også assisterende guvernører og vi som jobber i distriktsorganisasjonen vil gjerne bistå klubbene med å gjøre dem mer attraktive igjen, sier Laila Lerum.  

Sterkere klubber
-Medlemsutviklingen vil alltid være summen av den enkeltes klubb omdømme og aktivitet i nærmiljøet. Vi har fremdeles en utfordring i å bygge sterkere klubber med et inkluderende klubbmiljø som trekker til seg nye medlemmer og ny kompetanse! Men vi skal glede oss over årets positive resultat. sier Laila Lerum.

Og Rotary har målet for kommende år klart: I arbeidet framover vil vi profilere Rotary mer når det gjelder fredsarbeid og ungdomsutveksling. I år er mottoet « Rotary making a difference». La oss ivre mere for å få flere medlemmer til glede og nytte for Rotarys idealer,  prosjekter - og en selv: samle ledere – utveksle idéer  - gjøre innsats!!  

 
Rotaryprisen til ungt  salgstalent i Telemark

15. mars 2018

Rotaryprisen til ungt salgstalent i Telemark

Elisabeth Tørre Særsland tok innersvingen på nærmere 250 konkurrenter under fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Telemark. Og dermed kapret hun Rotaryprisen!

-Dyrk et godt klubbmiljø!

12. mars 2018

-Dyrk et godt klubbmiljø!

-Inspirer hverandre, og tilstreb en klubbkultur som inkluderer alle! Det sa påtroppende guvernør Gaute Melhus Johannessen (bildet) da han møtte ”sine” presidenter på PETS.

Kjemper om Rotaryprisen

12. mars 2018

Kjemper om Rotaryprisen

250 ungdommer fra Telemark kjemper onsdag 14. mars om en rekke priser under fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Skien fritidspark. En av de gjeveste prisene er ”Rotaryprisen”.

Rotary Peace Centers – åpent for ny søknadsrunde

10. mars 2018

Rotary Peace Centers – åpent for ny søknadsrunde

Rotary gir hvert år ca 100 yrkesaktive unge mennesker fra hele verden tilbud om studier i fred og konfliktløsning. Har din klubb aktuelle kandidater til stipendene?

Distriktskonferansen 2018

3. mars 2018

Distriktskonferansen 2018

Lyngdal 31. august - 2. september
Sted: Rosfjord Strandhotell

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR MARS 2018

3. mars 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR MARS 2018

Guvernør Erik Gran har skrevet sitt månedsbrev for mars 2018

100 000 fra Nedenes RK til gatebarn

16. februar 2018

100 000 fra Nedenes RK til gatebarn

Det ble en festkveld av de sjeldne da Nedenes Rotaryklubb nylig hadde stor konsert til inntekt for gatebarn på Zanzibar.

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR FEBRUAR 2018

4. februar 2018

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR FEBRUAR 2018

Guvernør Erik Gran har skrevet sitt månedsbrev for februar 2018

Mange vil på Rotary-utveksling

23. januar 2018

Mange vil på Rotary-utveksling

23 ungdommer fra vårt distrikt ønsket seg på Rotary-utveksling kommende skoleår. –Så mange søkere er det lenge siden vi har hatt, sier Tone Kolbenstvedt.

Anerkjennelse for innsats

21. januar 2018

Anerkjennelse for innsats

De tre klubbene som ga mest til Rotaryfondets Annual fund i vårt distrikt fikk sin anerkjennelse på presidentsamlingen nylig.

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer